Χαρά στο σκοτάδι

Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Α     2 0 1 0
Η Γέννηση του Χριστού τάραξε εκείνη την κατά τα άλλα ήρεμη νύχτα της Βηθλεέμ. Τη σιγή αναστάτωσε ο ύμνος των Αγγέλων, και το σκοτάδι διέλυσε το φως του Αστέρα, φέρνοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, το μύνημα της χαράς, της ελπίδας και της λύτρωσης.

Το σκοτάδι και την απελπιστική σιγή που καλύπτουν συχνά τη ζωή μας έρχεται να διαλύσει και πάλι η εορτή των Χριστουγέννων.  Μόνο που τώρα συμβαίνει μυστικά, μέσα μας.

Ο Χριστός γεννάται όχι σε παλάτια, αλλά σε φτωχικές καρδιές, ξένες ως προς την κακία του κόσμου, αφτιασίδωτες, δεκτικές του μεγάλου Μυστηρίου.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου τα φετινά Χριστούγεννα να βρούμε και να παραχωρήσουμε μια μικρή γωνίτσα της καρδιάς μας στον σαρκωθέντα Λόγο του Θεού. Ώστε να ανατείλει μέσα μας η χαρά, η ελπίδα, η δικαιοσύνη. Άλλωστε, σε έναν κόσμο ὀπου τα πάντα γύρω μας καταρρέουν, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευεργεσία από την βεβαιότητα της Αναστάσεως.

Το φως του Χριστού ας θερμαίνει διαλύοντας την παγωνιά του κόσμου και ας φέγγει τα βήματα όλων μας, όχι μόνο ετούτες τις ημέρες, αλλά και το ερχόμενο Νέο Έτος 2011 και κάθε ημέρα της ζωής μας.


με αγάπη Χριστού
π. Χερουβείμ


1 σχόλιο:

  1. Με την ευκαιρία των εορτών το ιστολόγιο Αθεΐα, η άρνηση της αλήθειας εύχεται σε όλο τον κόσμο υγεία, ευτυχία και ότι άλλο επιθυμεί ο κάθε ένας μας προσωπικά.

    Θερμές ευχές για ένα ευλογημένο καινούργιο χρόνο για εσάς και τις οικογένειες σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...